Over Noor
de Spiegeloog

Ik ben Noura Soussi, geboren en getogen in Brabant maar altijd werkend geweest in Amsterdam en omgeving. Ik ben getrouwd en heb samen met mijn man 3 kinderen; 2 dochters en een zoon. 

Met mijn rijke culturele achtergrond heb ik het geluk gehad om op verschillende werkplekken en met verschillende type gezinnen en individuen een schat aan kennis en ervaring verzameld te hebben. De ambitie is er altijd geweest om een eigen praktijk te beginnen, maar wel op het juiste moment met de juiste brede expertise monodisciplinair te kunnen werken. Ik ben mij bewust van de verantwoordelijkheid voor de mentale gezondheid van anderen en welke zorgvuldigheid dit vraagt om hier ook het vertrouwen in te krijgen. Dit staat niet met één of andere cursus in de hulpverlening helaas. Een vereiste is het hebben van een BIG registratie, welke ik in 2010 heb behaald. Echter, voor mij stond een brede klinische blik en verschillende behandelvormen ernaast voor ik de stap wilde maken naar een eigen praktijk. 

Begin 2023 is het moment eindelijk aangebroken het starten van Noor de Spiegeloog, zowel in de praktijk als online. Een mooi moment waar de ervaringen en kennis van de afgelopen 18 jaar samenkomen.

In mijn praktijk help ik je graag verder in je groei en verbetering. 

It’s all in the name

Na mijn stageperiode in 2004 ben ik als jonge professional van 22 jaar begonnen bij de Bascule; een landelijk Kinder- en Jeugdpsychiatrische instelling waar ik kwetsbare kinderen uit Amsterdam zag voor onderzoek en behandeling. Kinderen met een diverse culturele weerspiegeling van de Amsterdamse gemeenschap. Zij konden niet altijd het woord psycholoog uitspreken en noemde mij dan de spiegeloog. Voor mij geen toevallige woordspeling; hoe mooi is het dat kinderen mij toelieten om middels (oog)contact een kijkje te mogen nemen in hun innerlijke wereld van gedachtes en gevoelens. Een wereld die een verklaring bood voor klachten waar vaak hun omgeving zich zorgen over maakte. En in het werken met kinderen word je uitgedaagd om creatief te zijn, want zij zijn niet altijd in staat om tot zelfreflectie te komen.

Spiegelen
Ik werkte vaak met rollenspelen en zei dan letterlijk “ik ga het nu spiegelen en laten zien wat anderen zien als jij je zo gedraagt”. Deze rollenspelen waren effectief en hielpen hen om tot inzichten te komen. Deze mooie tijd leerde mij om uit mijn comfortzone te stappen en creatief te zijn met de geleerde theorieën vanuit de psychologie. Geen naam die ik nu dan ook passender vind voor mijn praktijk. 

Volwassenzorg
Door de jaren heen ben ik steeds meer kennis gaan maken met de hulpverlening en coaching van volwassenen en heb mij daar ook in gespecialiseerd. In het werken met volwassenen maak ik betekenisvolle verbindingen met de kindertijd om klachten in het hier en nu aan te kunnen pakken.

Visie: heling start wanneer je teleurstellingen kan loslaten en focust op de mogelijkheden

Van kind naar volwassene

We kennen allemaal wel perioden van moeilijkheden en niet meer lekker in ons vel zitten. Soms lukt het je om op wilskracht hier weer uit te komen of juist met hulp uit je eigen omgeving. Echter wanneer dat niet lukt is professionele hulp een manier om weer in je kracht te komen staan. In mijn werkwijze verbind ik het individu tot zijn systeem; met de ontwikkelgeschiedenis en het cultureel referentiekader als context. Het gaat niet altijd om uitgebreid inzoomen op kinderlijke pijn, maar meer om de betekenis van oude pijn in het hier en nu. Wat behoeft nog aandacht om het goed op te kunnen ruimen. De groei zit voor ieder mens in het leren verdragen en navigeren met jouw persoonlijke rugzak aan levenservaringen.

Noor de Spiegeloog in cijfers

In de afgelopen jaren heeft Noor de Spiegeloog niet stilgezeten. Ik heb enorm veel mensen verder kunnen helpen met ieder zijn eigen methodiek en behandeling.

18+

Jaar
ervaring

1000+

Mensen
geholpen

20+

Opleidingen/cursussen gevolgd

WIL JE MEER WETEN?

Stel je vraag