
Werkwijze
Bij Noor Spiegeloog bieden we kortdurende, generalistische behandelingen die gericht zijn op het snel en effectief ondersteunen van jouw hulpvraag. Dit betekent dat we niet uitsluitend kijken naar een diagnose of aandoening, maar samen met jou onderzoeken wat jij nodig hebt om verder te komen. We zetten in op herstel, eigen regie en jouw kracht, zodat je na de behandeling zelfstandig verder kunt. Onze behandelingen zijn doelgericht en efficiënt. Dit betekent dat we:
Samen met jou een concrete hulpvraag formuleren, waarbij we kijken naar jouw situatie en behoeften, niet alleen naar een diagnose.
Een duidelijk behandelplan opstellen, zodat je weet wat je kunt verwachten en hoe lang de behandeling ongeveer zal duren.
Actief werken aan herstel en zelfredzaamheid, zodat je de handvatten krijgt om ook ná de behandeling zelfstandig verder te kunnen.
Aandacht hebben voor alle domeinen die bijdragen aan jouw welzijn, zoals psychisch, sociaal en lichamelijk welzijn, relaties en leefstijl.
Wij geloven dat jij zelf de sleutel bent tot verandering. Daarom moedigen we je aan om actief deel te nemen aan je herstel door:
- Samen behandeldoelen te stellen die aansluiten bij wat jij belangrijk vindt.
- Blended care in te zetten: een combinatie van gesprekken, eHealth-modules en huiswerkopdrachten waarmee je zelfstandig aan de slag kunt.
- Praktische tools en technieken aan te leren die je direct in jouw dagelijks leven kunt toepassen.
Na het ontvangen van de aanmelding wordt er binnen 2 weken contact opgenomen om de aanmeldingsreden, passend trajecten de actuele klachten te bespreken. Een aanmelding is compleet met een ingevuld aanmeldformulier, verwijsbrief (basis GGZ/ZPM) en kopie identiteitsbewijs. Met een wederzijds akkoord word je op de wachtlijst geplaatst (Amsterdam, Utrecht of Den Bosch) welke momenteel 2-4 maanden is.
We starten met de intake en/of diagnostiek fase (1-3 sessies); de actuele klachten worden besproken en vertaald naar persoonlijke hulpvragen. Op basis van deze gegevens wordt in sessie 4 het advies gegeven in de vorm van een behandelplan.
Hoe lang duurt een behandeling?
Bij de intake maken we samen een inschatting van het aantal benodigde sessies, afhankelijk van de complexiteit van jouw hulpvraag. We werken met een afgebakend traject dat gemiddeld tussen de 5 en 10 sessies beslaat. Regelmatige tussentijdse evaluaties helpen ons om te bepalen of de behandeling goed aansluit en of bijsturing nodig is.
Bij het eindgesprek vindt de evaluatie en reflectie plaats. Je ontvangt een afsluitbrief met een samenvatting van het behandel traject. Met jouw toestemming wordt (indien nodig)een kopie verstuurd naar jouw huisarts. In de praktijk is het wenselijk om mee te werken aan een voor- en nameting om ook de effectiviteit meetbaar te maken
Bij vergoede zorg ontvangt de zorgverzekeraar structureel een factuur met hierin een overzicht van de afspraken en het openstaand bedrag. Deze gaat bij gecontracteerde zorg direct naar de zorgverzekeraar. Bij niet vergoede zorg ontvang de cliënt deze factuur, die vervolgens ingediend kan worden bij de zorgverzekeraar (restitutiepolis).
Vergoedingen
Vergoede zorg
Indien er sprake is van een diagnose passend binnen de classificatie volgens de DSM-5, wordt je ingeschaald in éen van de drie trajecten binnen de Basis-GGZ. Dit zijn relatief kortdurende trajecten variërend van enkele tot 15 sessies.
OF
Onvergoede zorg
Wanneer er geen sprake is van een diagnose of een diagnose die niet vergoed wordt, dien je het traject geheel zelf te betalen.
Meer informatie over vergoedingen vind je hier.